אחת עשרה בלילה. יש שעות שבהן אפילו גוש דן מוכן להירגע קצת. הכבישים אמנם אינם מתרוקנים שם, הנה לא ינום ולא יישן איילון דרום, אבל העומס כבר יורד והתנועה זורמת. רק בתוך המכונית אין שום שינוי, העומס אינו עומד להשתחרר. הרב אחיעד ועדיאל סיימו לבקר את ישיבות מספר שש עשרה, שבע עשרה ושמונה עשרה לשנה זו, ולדבר עם כיתות י”ב שם. במהלך הנסיעה עדיאל נהג והרב התקשר לשני תורמים פוטנציאליים כדי לבקש מהם תרומה לישיבה, ולעוד תורם אחד כדי לוודא שהקבלה הגיעה. עכשיו הגיע הזמן לתכנן את הנסיעה הבאה, לישיבות תשע עשרה ועשרים.
“מחר אנחנו צריכים לנסוע דרומה”, אמר עדיאל, ובליבו כבר סייג את הדברים: לא בטוח שזה באמת יקרה. היום הרב אחיעד להוט לדבר עם שמיניסטים, אבל ייתכן שמחר הוא יחליט פתאום להקדיש את מלוא האנרגיות לבוגרי צבא. ככה זה איתו. “צריך לנסות את כל הכיוונים”, הוא נוהג להסביר, וכיווני החשיבה והחלום שלו אינם כָּלִים.
“באיזו שעה נצא?” שאל עדיאל ממקומו ליד ההגה, מנסה בכל זאת לבנות לוח זמנים כלשהו, לפחות בתור ברירת מחדל. הרב אחיעד לא ענה. זה תסריט כמעט לא הגיוני, אמר עדיאל לעצמו, אבל נראה שהפעם גם הרב אחיעד התעייף. לגיטימי, זה היה יום מתיש. הוא חדל מלדבר, וקיווה שבסוף הנסיעה יוכל אפשר לדבר חצי דקה על מחר.
“תשמע”, אמר פתאום הרב אחיעד בקול עייף, “אני מרגיש שאין לי כוח לדבר עכשיו”.
אכן, אמר עדיאל לעצמו, גם הרב הוא בן אדם. כל אחד צריך לנוח.
אולם למרבה ההפתעה הרב אחיעד לא סגר את עיניו, אלא פתח ספר. “תן לי עשר דקות”, אמר, “אני חייב ללמוד קצת תורה כדי שיהיה לי כוח”.
עדיאל לא היה בטוח שהוא שומע טוב. “מה?” שאל.
“רק עשר דקות ללמוד”, אמר הרב אחיעד שנית, “אחר כך יהיה לי כוח להמשיך”.